Het Novo betaalmiddel is gebouwd op de Novo blockchain.

Volgende generatie blockchain

Decentraal netwerk

Open source code

Schaalbaar en uitbreidbaar

Te minen met een desktop

Veiligheid met laag energieverbruik

Proof of Work +
Proof of Holding

Holder

Een holder is een Novo gebruiker die zijn/haar Novo in de desktop applicatie voor een bepaalde tijd vastzet. Holding beveiligt de blockchain en hiervoor ontvangt de holder Novo.

Blocks die door een miner worden gemined kunnen pas deel uitmaken van de blockchain nadat een holder ze heeft geverifieerd.

Holders zijn anoniem en worden willekeurig gekozen. Daarom moet de miner ter verificatie zijn block naar het hele netwerk uitzenden. De holder zendt het geverifieerde block ook naar het hele netwerk uit.

Hierdoor kan een miner de blockchain niet verlengen zonder het block te delen met het hele netwerk. Dit lost verschillende problemen op van een standaard Proof of Work blockchain en maakt extra functionaliteit mogelijk zoals een beveiligde 0-bevestigingstransactielaag (Novo 2.0).

PoW

Miners concurreren om als eerste een geldig block te vormen met de laatste transacties. Het Novo mining algoritme zorgt voor een gezonde pool van concurrerende miners.

PoW

Een miner vindt een potentieel geldig block. Elk uniek geldig block is voorbestemd om slechts toe te behoren aan één holder uit de grote gevarieerde pool van holders.

PoH

De holder ondertekent het block om te bevestigen dat het een geldig block is dat de blockchain verlengt.

PoW + PoH

De blockchain is nu uitgebreid met een nieuw block. De combinatie van miner/holder is onmogelijk vooraf te bepalen en wordt zelden herhaald, waardoor ultieme veiligheid wordt bereikt.

300 sec.

Voordelen

Ultieme veiligheid op een duurzame manier

Voor bescherming tegen dubbele uitgaven is 100.000x minder hashrate nodig in vergelijking met Proof of Work.

Voorkomt transactiecensuur

Holders kunnen transacties invoegen in het block dat ze ondertekenen, zodat miners niet kunnen voorkomen dat transacties in de blockchain terechtkomen.

Hoge blockchain doorloopsnelheid (TPS)

Miners hebben een financieel motief om lege/kleine blocks te minen voor winst maximalisatie. Bij holders kan dit motief geen rol spelen, zij zullen juist ervoor zorgen dat elk block zo vol mogelijk is.

Stabiele blockchain

In een standaard systeem kunnen miners hun block een onjuiste tijdstempel geven. De block moeilijkheidsgraad wordt dan gemanipuleerd om meer blocks te vinden voor minder werk. Holders voegen een tweede tijdstempel toe waardoor dit onmogelijk is.

Mining voor iedereen

Het mining algoritme van Novo is bestand tegen het gebruik van gespecialiseerde mining hardware. Hierdoor kan iedereen met de Novo desktop applicatie minen. Dit zorgt voor decentralisatie van het netwerk en gelijkmatige verspreiding van de mining rewards.

By using this site, you agree to the use of cookies as described in our cookie policy .